Vermoeidheid en acupunctuur

Acupunctuur en vermoeidheid - UtrechtAcupunctuur is effectief bij het verminderen van vermoeidheid. Zowel de symptomen als de onderliggende oorzaak worden behandeld.

Over vermoeidheid
Vermoeidheid, futloosheid en weinig energie zijn klachten waar iedereen weleens last van heeft. Vermoeidheid kan veel verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld door gedrag (zoals weinig slaap, (te) hard gewerkt), door het seizoen of door fysieke klachten (bijvoorbeeld infecties, bloedarmoede, stofwisselingsziekten en schildklieraandoeningen).

Moeheid behandelen met acupunctuur

Acupunctuur is een effectieve manier voor het behandelen van vermoeidheid. Zowel de symptomen als de onderliggende oorzaak worden behandeld. De meest voorkomende oorzaak van moeheid is een zwakte van de Milt energie, die verantwoordelijk is voor het omzetten van eten en drinken in energie en bouwstoffen voor het lichaam. Ook andere organen kunnen de oorzaak zijn van moeheid, zoals de Lever en de Longen (moeheid na een griepvirus). Binnen de Chinese visie wordt ook onderscheid gemaakt tussen moeheid door een volte of een leegte. Moeheid door een leegte wordt verminderd door rust en moeheid door een volte vaak juist door in beweging te komen.

Acupunctuur kan in al deze situaties een waardevolle bijdrage leveren aan het verminderen van de moeheid en het krijgen van meer energie.

Wilt u een afspraak maken
Wilt u meer informatie over acupunctuur
Wilt u meer informatie over de behandelaar

Bovenstaande informatie is een vereenvoudigde versie van de Chinese geneeskunde. Raadpleeg bij gezondheidsklachten indien nodig altijd een huisarts of gediplomeerde acupuncturist.