Stress en acupunctuur

Acupunctuur en stress - UtrechtAcupunctuur is effectief bij het behandelen van stress. Zowel de symptomen als de onderliggende oorzaak worden behandeld.

Over stress
Een beetje spanning is in principe gezond. Het zorgt dat ons lichaam klaar is voor actie. Te veel of langdurige spanning (stress) kan echter leiden tot gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn, maag- darmklachten, slapeloosheid en vermoeidheid. Stress beïnvloedt ook de werking van ons immuun- systeem waardoor we vatbaarder zijn voor ziekte.

Burn-out ontstaat als we langdurig onder hoge stress staan en onze energiereserves uitputten. Een op de tien Nederlandse werknemers lijdt aan burn-out.

Stress is een natuurlijke reactie van ons lichaam in noodsituaties. In onze hersenen komen hormonen vrij die ons lichaam klaarmaken om te vechten of te vluchten. Dit is een oeroud mechanisme dat ons helpt om snel te kunnen reageren op gevaar (zoals een aanvallende beer). Vandaag de dag is het ‘gevaar’ vaak van een hele andere orde. We ervaren stress door deadlines op ons werk of spanningen binnen ons gezin. De fysieke vecht- of vluchtreactie is niet aan de orde, waardoor we de opgewekte spanning in ons lichaam opkroppen. Teveel of langdurige spanning leidt daardoor vaak tot gezondheidsklachten.

Stress behandelen met acupunctuur

Acupunctuur kan een waardevolle bijdrage leveren aan het verminderen van stressklachten. Niet alleen de symptomen maar ook de oorzaken worden behandeld. Een acupunctuurbehandeling zorgt voor ontspanning van zowel lichaam als geest. Klachten als slapeloosheid, stijve spieren en hoofdpijn worden behandeld, maar er wordt ook naar de oorzaak gekeken. Binnen de Chinese geneeskunde speelt de Lever altijd een rol bij stressklachten. 

Acupunctuur kan een waardevolle bijdragen leveren aan het behandelen van stress.

Wilt u een afspraak maken
Wilt u meer informatie over acupunctuur
Wilt u meer informatie over gezond leven

Bovenstaande informatie is een vereenvoudigde versie van de Chinese geneeskunde. Raadpleeg bij gezondheidsklachten indien nodig altijd een huisarts of gediplomeerde acupuncturist.