Slapeloosheid en acupunctuur

Acupunctuur en slapeloosheidAcupunctuur is effectief bij het behandelen van slapeloosheid. Zowel de symptomen als de onderliggende oorzaak worden behandeld.

Over slapeloosheid
Iedereen heeft er wel eens last van dat hij moeilijk in slaap komt of ’s nachts waker wordt en niet meer kan slapen. Vervelender is het wanneer dit regelmatig voorkomt en het een negatief effect heeft op het welzijn.

Bij chronische slapeloosheid gebruiken veel mensen slaapmiddelen, zoals Temazepan. Deze middelen werken al snel verslavend en het effect kan na enkele weken al minder worden omdat er tolerantie is ontstaan. Acupunctuur kan een veilig en effectief alternatief zijn.

Slapeloosheid behandelen met acupunctuur

Acupunctuur kan een waardevolle bijdrage leveren bij het behandelen van slapeloosheid. Zowel de symptomen als de onderliggende oorzaak worden behandeld. Binnen de Chinese geneeskunde wordt onderscheid gemaakt tussen niet kunnen inslapen en ’s nachts wakker worden. Niet kunnen inslapen heeft te maken met een tekort aan bloed waardoor de geest niet goed tot rust kan komen. ’s Nachts wakker worden heeft te maken met een tekort aan Yin. Ook kan de tijd waarop je wakker wordt iets zeggen over de onderliggende oorzaak. Acupunctuur kan aan al deze situaties een waardevolle bijdrage leveren.

Wilt u een afspraak maken
Wilt u meer informatie over acupunctuur
Wilt u meer informatie over de behandelaar

Bovenstaande informatie is een vereenvoudigde versie van de Chinese geneeskunde. Raadpleeg bij gezondheidsklachten indien nodig  altijd een huisarts of gediplomeerde acupuncturist.