PMS en acupunctuur

Acupunctuur en PMSAcupunctuur is effectief bij het behandelen van PMS. Zowel de symptomen als de onderliggende oorzaak worden behandeld.

Over PMS
PMS (premenstruele klachten) komen voor in de vierde week van de menstruatiecyclus. De voornaamste klachten die worden geassocieerd met PMS zijn onder andere hoofdpijn, maagkrampen, pijnlijke borsten, opgeblazen gevoel, prikkelbaarheid en wisselende stemmingen.

Hoewel er een duidelijk verband is tussen PMS en de menstruatiecyclus is een hormonale oorzaak nooit gevonden. De voornaamste hypothesen zijn dat de klachten veroorzaakt worden door de verhouding tussen oestrogeen en progesteron of door een laag gehalte van neurotransmitters (stoffen die nodig zijn voor de informatieoverdracht tussen zenuwen).

PMS behandelen met acupunctuur

PMS is goed te behandelen met acupunctuur. Zowel de symptomen als de onderliggende oorzaak worden behandeld. Binnen de Chinese geneeskunde wordt PMS verbonden aan de werking van de Lever. De Lever speelt binnen de Chinese geneeskunde een belangrijke rol in de menstruatiecyclus en is verantwoordelijk voor het opslaan van bloed, de vrije doorstroom van energie en emotionele stabiliteit. In de vierde week van de cyclus kan het gebeuren dat de vrije doorstroom van energie stagneert, waardoor de met PMS geassocieerde klachten naar voren komen. Door het behandelen van de Lever komt de doorstroom van energie op gang en verminderen de PMS klachten

Wilt u een afspraak maken
Wilt u meer informatie over acupunctuur
Wilt u meer informatie over gezond leven

Bovenstaande informatie is een vereenvoudigde versie van de Chinese geneeskunde. Raadpleeg bij gezondheidsklachten indien nodig altijd een huisarts of gediplomeerde acupuncturist.