Pijnklachten en acupunctuur

Acupunctuur en spier- en gewrichtsklachten Acupunctuur is effectief bij het behandelen van pijn. Zowel de symptomen als de onderliggende oorzaak worden behandeld.

Over pijnklachten
Pijnklachten komen veel voor. Deze kunnen variëren van sportblessures en overbelasting, zoals een tenniselleboog, lage rugpijn of RSI, tot meer chronische aandoeningen zoals reuma en artrose. 

Pijnklachten behandelen met acupunctuur

Binnen de Chinese geneeskunde wordt alle pijn gezien als een stagnatie (belemmering) van de doorstroom van energie of bloed. De stagnatie kan veroorzaakt worden doordat er een volte is (iets wat de doorstroom blokkeert) of een leegte (te weinig energie en bloed om te stromen). Je kan dit vergelijken met een rivier die niet goed stroomt doordat deze geblokkeerd wordt door modder en stenen (volte) of niet meer goed stroomt doordat er niet genoeg water is.Acupunctuur kan aan beide situaties een waardevolle bijdrage leveren door of het obstakel te verwijderen of de energie en het bloed in het lichaam op te bouwen om zo de doorstroming te verbeteren.

Acupunctuur vermindert de pijn en pakt tegelijkertijd ook de oorzaak aan.

Wilt u een afspraak maken
Wilt u meer informatie over acupunctuur
Wilt u meer informatie over gezond leven

Bovenstaande informatie is een vereenvoudigde versie van de Chinese geneeskunde. Raadpleeg bij gezondheidsklachten indien nodig altijd een huisarts of gediplomeerde acupuncturist.