Maag-darmklachten en acupunctuur

Acupunctuur en maag- en darmklachtenAcupunctuur is effectief bij het behandelen van maag-darmklachten. Zowel de symptomen als de onderliggende oorzaak worden behandeld.

Over maag-darmklachten 
Maag-darmklachten zijn in te delen in algemene klachten (bijvoorbeeld prikkelbare darm, brandend maagzuur, verstopping en diarree) en ontstekingen (bijvoorbeeld maag-, darmzweer en Colitis ulcerosa). Bij de spijsvertering zijn veel organen betrokken zoals de maag, lever, galblaas, nieren, alvleesklier, dunne darm, dikke darm. 

Maag- darmklachten behandelen met acupunctuur

Acupunctuur kan een waardevolle bijdrage leveren aan het behandelen van maag- darmklachten. Behalve de symptomen wordt ook de onderliggende oorzaak behandeld. De Chinezen leggen dingen graag beeldend uit. Zo omschrijven ze ons spijsverteringsstelsel (maag, milt, darmen) als een grote pot die op het vuur staat waar het eten in gekookt (verteerd) wordt. Voor een goed functionerend spijsverteringsstelsel zijn twee dingen essentieel; voldoende warmte (Yang) om de pot te laten koken en voldoende water (Yin) waar het eten in gekookt (verteerd) wordt. Zoals altijd binnen de Chinese geneeskunde moeten deze twee in balans zijn. Is er te weinig warmte of teveel water dan kan het eten niet goed verteerd worden wat leidt tot bijvoorbeeld diarree. Is er te weinig water of teveel warmte dan kookt het eten in de pot aan wat kan leiden tot verstopping.

Acupunctuur vermindert de klachten en pakt tegelijkertijd de oorzaak aan van maag- darmklachten.

Wilt u een afspraak maken
Wilt u meer informatie over acupunctuur
Wilt u meer informatie over gezonde voeding

Bovenstaande informatie is een vereenvoudigde versie van de Chinese geneeskunde. Raadpleeg bij gezondheidsklachten indien nodig altijd een huisarts of gediplomeerde acupuncturist.