Hooikoorts en acupunctuur

Acupunctuur en hooikoortsAcupunctuur is effectief bij het behandelen van hooikoorts. Zowel de symptomen als de onderliggende oorzaak worden behandeld.

Over hooikoorts
Hooikoorts is een allergische reactie op het stuifmeel (pollen) van bloeiende grassen, struiken en bomen. Een allergie is een extreme reactie van ons immuunsysteem op ongevaarlijke stoffen. De meest voorkomende klachten zijn een loopneus, niezen, jeuk en rode ogen.

Hooikoorts behandelen met acupunctuur

Uit onderzoek blijkt dat acupunctuur erg effectief is bij hooikoorts. Behalve de symptomen wordt ook de onderliggende oorzaak behandeld. Vaak gaat het om een ontregeld immuunsysteem. In het hooikoortsseizoen licht de nadruk op het verminderen van de symptomen en het versterken van het immuunsysteem. In de periode voor het hooikoortsseizoen ligt de nadruk op het versterken van het immuunsysteem. Het is dus aan te raden om voor het hooikoortsseizoen te beginnen met de acupunctuurbehandeling.

Acupunctuur vermindert de klachten en pakt tegelijkertijd de oorzaak aan van hooikoorts.

Wilt u een afspraak maken
Wilt u meer informatie over acupunctuur
Wilt u meer informatie over gezond leven

Bovenstaande informatie is een vereenvoudigde versie van de Chinese geneeskunde. Raadpleeg bij gezondheidsklachten indien nodig  altijd een huisarts of gediplomeerde acupuncturist.