Migraine en acupunctuur

Acupunctuur is effectief bij het behandelen van migraine. De intensiteit en de frequentie van migraine aanvallen worden minder. Zowel de symptomen als de onderliggende oorzaak worden behandeld.

Over migraine
Migraine is een aandoening die bestaat uit hoofdpijnaanvallen,die gepaard kunnen gaan met misselijkheid, overgevoeligheid voor licht of geluid, of uitvalsverschijnselen (zogenaamd aura). In Nederland hebben ongeveer 3,9 miljoen mensen migraine, waarvan 2,8 miljoen (meer dan) eens per jaar. Migraine treft met name de beroepsbevolking: mensen tussen 15 en 55 jaar. Een migraineaanval kan worden ‘uitgelokt’ door verschillende factoren, zoals het eten of drinken van bepaalde voeding (chocola, koffie) of stress. Door als migrainepatiënt deze uitlokkers te leren herkennen, kan een aanval beter worden voorkomen. Veel vrouwelijke patiënten met migraine hebben rondom de menstruatie een aanval.

Migraine behandelen met acupunctuur

Migraine kan goed behandeld worden met behulp van acupunctuur. De meeste mensen ervaren een afname van het aantal migraine aanvallen en een vermindering van de intensiteit van een aanval. In de Chinese geneeskunde speelt de Lever vaak een rol bij migraine. Met behulp van acupunctuur wordt de Lever weer in balans gebracht.

Wilt u een afspraak maken
Wilt u meer informatie over acupunctuur
Wilt u meer informatie over gezond leven

Bovenstaande informatie is een vereenvoudigde versie van de Chinese Geneeskunde. Raadpleeg bij gezondheidsklachten indien nodig  altijd een huisarts of gediplomeerde acupuncturist.