Hoofdpijn en acupunctuur

Acupunctuur en hoofdpijnAcupunctuur is effectief bij het behandelen van hoofdpijn. Zowel de symptomen als de onderliggende oorzaak worden behandeld.

Over hoofdpijn
Iedereen heeft weleens last van hoofdpijn. Vervelender wordt het wanneer je chronisch last hebt van hoofdpijn of de hoofdpijn erg heftig is, zoals bij migraine. Hoofdpijn kan veel verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld oogklachten, spiercontractie, vasculaire problemen, griep of stress.

Pijnstillers zijn effectief in het verminderen van het gevoel van pijn, maar behandelen niet de oorzaak van de hoofdpijn. Daarnaast kan intensief gebruik van pijnstillers maag- darmklachten veroorzaken. Uit onderzoek blijkt nu ook dat langdurig intensief gebruik van pijnstillers juist ook hoofdpijn kan veroorzaken. Acupunctuur is dan ook een veilig en effectief alternatief.

Hoofdpijn behandelen met acupunctuur

Hoofdpijn is goed te behandelen met acupunctuur. Zowel de pijn als de onderliggende oorzaak worden behandeld. Bij de diagnose wordt onder andere gekeken naar de soort pijn (zeurende of stekende pijn) en de locatie (voorhoofd, zijkanten, bovenkant, nek). Binnen de Chinese geneeskunde wordt alle pijn gezien als een belemmering van de doorstroom van energie en bloed. De stagnatie kan veroorzaakt worden doordat iets de doorstroom blokkeert of er juist te weinig energie of bloed is om goed door te stromen.

Acupunctuur kan aan beide situaties een waardevolle bijdrage leveren. Het vermindert de hoofdpijnklachten en pakt tegelijkertijd de oorzaak aan.

Wilt u een afspraak maken
Wilt u meer informatie over acupunctuur
Wilt u meer informatie over gezond leven

Bovenstaande informatie is een vereenvoudigde versie van de Chinese geneeskunde. Raadpleeg bij gezondheidsklachten indien nodig altijd een huisarts of gediplomeerde acupuncturist.