Gezondheidsklachten

Acupunctuur is een veilige en effectieve manier voor het behandelen van zowel lichamelijke- als mentale  gezondheidsklachten, variërend van klachten van het bewegingsapparaat (zoals spier- en gewrichtsklachten), huidproblemen (bijvoorbeeld eczeem en acne), gezondheidsklachten van de interne organen (zoals maag- darmklachten of longklachten) tot mentale gezondheidsklachten  (bijvoorbeeld depressiviteit en angststoornissen).

Daarnaast is acupunctuur ook goed voor het verbeteren van de algemene gezondheid, waardoor je meer energie hebt en lekkerder in je vel zit.  Met acupunctuur worden niet alleen de symptomen aangepakt maar ook de onderliggende oorzaak. Hieronder een aantal voorbeelden van gezondheidsklachten waarbij acupunctuur effectief kan zijn:

Dit is maar een selectie van de gezondheidsklachten die met acupunctuur behandeld kunnen worden. Er zijn ook gezondheidsklachten waarbij acupunctuur niet de ziekte kan genezen maar wel de symptomen kan verminderen. Een voorbeeld hiervan is het verminderen van de klachten die ontstaan bij chemotherapie (zoals misselijkheid, diarree en slapeloosheid). De Wereld Gezondheidsorganisatie heeft een lijst met gezondheidsklachten die door middel van acupunctuur behandeld kunnen worden.